Mijn verhaal

een bakkersfamilie

Bakken is al sinds mijn kindertijd een van mijn passies. Aan moederskant, werd mijn grootmoeder in een familie van bakkers geboren. Met haar broers en zussen hielp ze met de dagelijkse taken en om precies te zijn bezorgde zij op haar bakfiets de broden.

Thuis was er ook altijd vers brood op tafel. Mijn moeder bereidde het voor ons voor en vroeg ons altijd om tijdens het rijsproces rustig te blijven.

Ook al ben ik altijd in het werk als bakker geïnteresseerd geweest, ik wilde hier nooit mee verder gaan omdat er één ding was dat ik niet leuk vond: het nachtwerk.

fietsmonteur

Vervolgens, in 2011, studeerde ik in Luik af als psychologisch assistent.

Daarna ben ik een jaar in Canada gaan werken en zo ben ik in de fietswereld terecht gekomen. Terug in België, in plaats van terug naar de sociale sector te keren, wilde ik we verder blijven specialiseren als fietsmecanicien. Ik werkte liever in een beroep dat gerelateerd was aan een van mijn passies dan aan mijn diploma.

Na enkelen jaren in een grote zaak in Nederland gewerkt te hebben, ben ik in verschillende winkels in Wallonië aan het werk geweest. 

nieuw begin

In 2018 besloot ik van koers te veranderen om eindelijk mijn jongensdroom proberen waar te maken. Ik had een nieuwe uitdaging nodig.

Bij de bakkers, kon ik geen brood meer vinden dat mij smaakte. Dus, besloot ik weer thuis te gaan bakken en zo leerde ik zuurdesem kennen. Dit was mijn oplossing om weer lekker brood te eten zonder de hele nacht op te moeten blijven.

Ik heb me dan, in combinatie met mijn job als fietsmecanicien, proberen bij te scholen. In het weekend ging ik op vrijwillige basis bij bakkers werken (die uitsluitend met desem werken). Ik heb ook enkele cursussen in avondles gevolgd en thuis heel veel kunnen experimenteren.

laatste rechte lijn

Eind september 2019 besloot ik mijn baan in de fietsmechanica op te zeggen zodat ik me 100% op mijn bakkerijproject kon concentreren. Deze beslissing stelde me in staat om een professionele stage te gaan lopen bij een gerenommeerde bakkerij in Oslo. Kort daarna ontmoette ik een bakker die zijn project in samenwerking met een starterslabo (bedrijfsincubator) had opgestart.

Ik heb me dan bij Step by Steppes in Luik ingeschreven. Dankzij deze structuur kon ik mijn natuurbroodproject stap voor stap opbauwen en voorbereiden. Om mijn activiteit te starten, heb ik besloten om bij een andere bakker het brood te gaan maken. Hierdoor kan ik me volledig op de kwaliteit concentreren en mijn productiekosten verlagen.

Natuurbrood is in april 2020 met de handel begonnen.